Іларіонівська ТГ. Відділ з гуманітарних питань Виконавчого комітету Іларіонівської селищної ради

 

Тиждень дитячо-юнацької книги

15.04.2019
Тиждень дитячо-юнацької книги. З 2 по 9 квітня в Іларіонівський публічній бібліотеці пройшов традиційний Тиждень дитячої та юнацької книги.

              Тиждень дитячо-юнацької книги

 

                                 Книга – життя нашого часу.

                                 Вона всім потрібна-і старим, і молодим,

                                 і діловим, і тим, хто нічого не робить; дітям-також.

                                                                   Белінський В.Г.

       З 2 по 9 квітня в Іларіонівський публічній бібліотеці пройшов  традиційний Тиждень дитячої та юнацької книги. За допомогою різноманітних форм та методів роботи, працівники закладів освіти разом з  в.о. директора Іларіонівської публічної бібліотеки Наталією Гуржій намагалися досягти основної мети - підвищення інтересу дітей та молоді до читання, навчити насолоджуватися читанням, зробити його привабливим і улюбленим заняттям.

    Тиждень відкрила виставка – «Українським дітям-українська книга» на якій були представлені книги сучасних українських та зарубіжних письменників.

   У вівторок в КЗО «Іларіонівський ясла-садок №3 «Катюша» висадився бібліотечний десант «Крокує книжка для малят». Вихованці груп «Бджілка» (вих. Шляпнікова Тетяна), «Калинка» (вих. Ринкевич Тетяна), «Перлинка» (вих. Шатунова Марія) з цікавістю слухали розповідь Наталії Гуржій, що таке бібліотека. Надзвичайно емоційно пройшла зустріч з улюбленими казковими героями та літературний круїз, який дозволив дітям поринути в загадковий світ книг сучасних українських авторів.

       На базі КОНЗ «Іларіонівська ЗОШ 1- III ступенів», з учнями 2-А класу

(кл. керівник Кушніренко І.М.) проведено читацьку естафету «Прочитав сам-порадь другу». Діти ділилися спогадами про прочитані книжки та пропонували почитати їх своїм однокласникам.

     Найцікавішим виявилася саме творча зустріч учнів Іларіонівської філії з поетесою-землячкою Зінаїдою Дем'янівною Грушко-Колінько. Темою зустрічі стала презентація книги «Хто ти, рослинко, як тебе звати?». Книжка розрахована на дітей дошкільного та молодшого шкільного віку, які активно пізнають навколишній світ. Діти із захопленням слухали Зінаїду Дем'янівну , яка розповіла про свою творчість, поділилася своїми спогадами, сподіваннями. Відбувалося жваве спілкування…Родзинкою заходу став невеликий майстер-клас з виготовлення оригінальних закладок для книг, який провела шкільний бібліотекар Ірина Бородавко.

       Тиждень дитячої та юнацької книги став своєрідною акцією з популяризації надбань національної та світової культури та сприятиме поглибленню і розширенню читацьких інтересів.