Іларіонівська ТГ. Відділ з гуманітарних питань Виконавчого комітету Іларіонівської селищної ради

 

Об'їзд

17.08.2020
З метою визначення реального стану готовності закладів освіти Іларіонівської селищної ради до роботи в новому 2020-2021 навчальному році 13 та 14 серпня 2020 року провела об’їзд закладів освіти Іларіонівської ОТГ

З метою визначення реального стану готовності закладів освіти Іларіонівської селищної ради до роботи в новому 2020-2021 навчальному році 13 та 14 серпня 2020 року  робоча група у складі:

Екзархов Д.І. – голова Іларіонівської селищної ради, голова комісії.

Члени комісії: Безп”ята Т.С. - заступник голови Іларіонівської селищної ради.

Літошенко І.А.- начальник відділу освіти Виконавчого комітету Іларіонівської селищної ради.

Саннікова І.О.- спеціаліст відділу освіти Виконавчого комітету Іларіонівської селищної ради.

Захолодило С.В.- начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення та екології Іларіонівської селищної ради.

Музичук Ю Л. – спеціаліст відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Синельниківського  міжрайонного управління.

Підлубний О.Г. – начальник Синельниківського МРУ ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області (за згодою),

провела об’їзд  закладів освіти Іларіонівської ОТГ з метою перевірки стану готовності до нового 2020/2021 навчального року.

Початкова освіта продовжує переходить на новий державний стандарт - Нову українську школу. Освітній простір Нової української школи спрямований на розвиток дитини і мотивації її до навчання. Відповідно до методичних рекомендацій, розроблених Міністерством освіти і науки України, класні кімнати мають 8 навчальних осередків: навчально-пізнавальної діяльності (з партами, столами); змінні тематичні осередки (дошки, фліп-чарти, стенди для діаграм з ключовими ідеями); гри (настільні ігри, інвентар для рухливих ігор); художньо-творчої діяльності (полички для зберігання приладдя та стенд для змінної виставки дитячих робіт); куточок живої природи для проведення дослідів (пророщування зерна, спостереження та догляд за рослинами, акваріум); відпочинку (з килимом для сидіння та гри, стільцями, кріслами-пуфами, подушками з м'яким покриттям); дитяча класна бібліотечка; осередок вчителя (стіл, стілець, комп’ютер, полиці/ящики, шафи для зберігання дидактичного матеріалу тощо).

За результатами об’їзду з’ясовано, що в усіх закладах проведено поточні ремонтні роботи, здійснено заходи з енергозбереження, дотримання санітарно-гігієнічних вимог, створено комфортні умови для навчання та виховання дітей.

         Узакладах дошкільної освіти Іларіонівської ОТГ проведені поточні ремонти приміщень, упорядковані ділянки, приведені до технічного стану дитячі ігрові майданчики, обладнані повільйони .

Проведена перевірка плані евакуації учасників освітнього процесу на випадок пожежі, виконані заходи підготовки до осінньо-зимового періоду . Зміцнена матеріально-технічна база (освітлення, придбання ламбрекенів, штор, нових меблів, поповнення посуду, постільної білизни ,дидактичного матеріалу та інфовентарю для групових та індивідуальих занять, тощо).

На виконання Постанови МОЗ № №42 від 30.07.2020р. “Тимчасові рекомендації щодо організації та протиепідемічних заходів у закладах освіти в період карантину в зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)” за кошти місцевого бюджету  всі заклади освіти забезпечені всім необхідним для прийому дітей.

В поточному році 4 школи громади відкриють свої двері для 137 першокласників.

Учасники об’їзду відмітили високий рівень підготовки шкіл до нового навчального року.

 

Начальник відділу                 Ірина ЛІТОШЕНКО