Іларіонівська ТГ. Відділ з гуманітарних питань Виконавчого комітету Іларіонівської селищної ради

 

Новорічних та Різдвяних свят

17.12.2020
Безпека життєдіяльності під час Новорічних та Різдвяних свят

Щороку, з настанням Новорічних та Різдвяних свят рятувальники попереджають населення про безпеку, аби святкування не перетворилось на непоправну трагедію. За багаторічною статистикою пожеж, що виникають у житловому секторі в час Новорічних свят, головною причиною залишається недотримання елементарних правил безпеки та людська недбалість.

Частішають випадки гибелі дітей із-за неуважності батьків до безпеки власних дітей. Звертаючись до батьків варто нагадати не залишати дітей без нагляду. Обов’язково навчайте дитину, як поводитись у різних надзвичайних ситуаціях. Вдома сховайте сірники, легкозаймисті рідини та небезпечні предмети.

У святковий час теж необхідно дотримуватись правил безпеки, як дітям так і дорослим.

Найбільшою загрозою виникнення пожежі у помешканні є новорічна ялинка. Тож, радимо дотримуватись елементарних правил безпеки:

  • Ялинку слід розмістити на стійкій основі: на підставці, в посудині з піском, так, щоб вона не перешкоджала виходу з приміщення.
  • Встановити ялинку потрібно якнайдалі від опалювальних приладів і джерел відкритого вогню (камінів, газових плит).
  • Хвоя та сосна легкозаймиста!  Для прикрашання ялинки застосовуйте електричні гірлянди тільки заводського виготовлення. Лампи гірлянди закріплюйте надійно. При падінні від поштовху чи протягу вони можуть стати причиною пожежі.
  • Обов’язково перевірте справність електричного проводу та його ізоляцію. Якщо ви помітили несправність гірлянди або з’явилося миготіння лампочок, іскріння, сильне нагрівання проводу – негайно вимкніть її.
  • Не прикрашайте ялинку, паперовими, легкозаймистими іграшками та прикрасами. Особливо не використовуйте вату, свічки, бенгальські вогні.
  • Не залишайте без нагляду дітей поряд з ялинкою. Стежте, аби дитина не торкалась увімкнених ламп, блоків живлення гірлянди, розеток та з’єднань. Не дозволяйте самостійно вмикати електричну гірлянду дитині.

 

Під час свят, для урізноманітнення свого святкового настрою населення полюбляє використовувати різні піротехнічні вироби, а саме бенгальські вогні, петарди, хлопавки, салюти, феєрверки, ракети та інші.

Пам’ятайте! Такі розваги є небезпечними. Ви наражаєте на небезпеку не тільки себе, а й оточуючих. Не дозволяйте дітям користуватись піротехнічними виробами.

Аби свята принесли вам тільки радість, дотримуйтесь правил, які зможуть вберегти вас від ймовірної трагедії.

    Пам’ятайте, у разі виникнення будь-якої ситуації телефонуйте до Служби порятунку «101»!